Vitaminok vásárlása Eger és vonzáskörzetében
Gyógynövény alapú készítmények Eger és vonzáskörzetében
Belépés

Milyen vitaminokra van szüksége a gyerekeknek?

 

Általánosságban a vitaminok az életfolyamatok szabályozásában játszanak fontos szerepet, ezért jelentős szerepük van a szervezet működésében is. A gyermekek szervezete folyamatosan fejlődik, növekedik, ami azért fontos, mert bármilyen vitamin hiánya ennek a folyamatnak a nem megfelelő haladását eredményezi, azaz gátolja, károsan érintheti. Az effajta károk hosszútávú következményekkel is járhatnak, melyek visszafordítása nem egyszerű feladat, sőt, sok esetben véglegesnek mondható. Akárcsak a felnőtteknek, a gyerekeknek is meghatározott mennyiségű vitaminra van szükségük, a különbség csak az, hogy ez a mennyiség a gyerekek esetében nagyobb, a szervezet megfelelő fejlődése szempontjából.

 

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának kutatása szerint az 1-3 éves gyermekek 20 százalékának A-vitamin bevitele alacsonyabb az ajánlottnál, a D-vitamin hiány pedig szinte minden gyermeknél megfigyelhető.

Gyakran esünk abba a hibába, hogy egy-egy vitamint, ásványi anyagot csak egy funkcióhoz kötünk, miközben szervezetünk annyira komplex összefüggő rendszer, hogy így gondolkodni fatális tévedés is lehet. 

Minden korosztálynak más-más a vitaminigénye, mi most bemutatjuk neked a kicsitől az egészen nagyig, mely CaliVita termékekkel támogathatod a család immunrendszerét!

Sokszor nem is tudjuk, hogy gyermekeink számára, mely vitamin összeállítás lenne a legmegfelelőbb!

Ebben szeretnénk a segítségedre lenni az alábbi összesítéssel:

Óvodásoknak

Szereti a gyerkőc a bölcsit, az ovit, csak éppen minden második héten otthon van? A kicsik immunrendszere még rendkívül sérülékeny, ezért különösen fontos a támogatás. C-vitaminból választhatsz gyermekednek finom Lion Kids C rágótablettát, illetve ha a folyékony termékeket részesíted előnyben, a Liquid C+ Bioflavonoids továbbá a nélkülözhetetlen D-vitamin pótlására a D-drops a legideálisabb választás. Multivitaminok esetében a Lion Kids +D rágótablettátami cukormentes, fogbarát készítmény. Az  hasmenése bizony a legkisebbeket sem kíméli. Ennek kiküszöbölése érdekében a Probio Balance prebiotikummal kiegészített probiotikumot javasoljuk. A finom cseresznye ízű rágótablettát a kicsik is szívesen fogyasztják.

Kisiskolásoknak

Az iskolásoknak az olyan alapvető vitaminok, mint a C Plus, D-drops illetve a Lion Kids +D multivitamin rágótabletta mellé már az Omega 3 zsírsavak bevitele is fontosak, mert a benne lévő DHA, teszi ki az emberi agy kb. 30%-át. Ez a zsírsav alapvető szerepet játszik az agyban levő idegsejtek közti kommunikációs folyamatokban. Már két termékünk is tartalmazza: az Omega 3 concentratelágyzselatin-kapszula, továbbá a gyerekek számára könnyebben fogyasztható, citrom ízesítésű, rágható, szopogatható Chewable Omega 3 szoftgél kapszula. Kiegészítésként a Probio Balanceprobiotikumot javasoljuk főként antibiotikumos kezelés után.

Felsős tagozatos iskolásoknak

A C-vitamin (C 300 Plus) és D-vitamin (D-drops) mellé a nagyobbaknak a Full Spectrum multivitamint ajánljuk, amely közel 30-féle, a fejlődő szervezet működéséhez nélkülözhetetlen vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz, melynek hatékonyságát az elnyújtott felszívódás biztosítja. Mint minden tanuló számára, az omega 3 zsírsavak – Omega 3 concentratelágyzselatin-kapszula vagy Chewable Omega 3 citrom ízű szoftgél – itt is fontosak, illetve a bélflóra egészségének megőrzését vagy helyreállítását segítő Probio Balance.

Középiskolában/felsőoktatásban tanulóknak

Az általános vitaminfeltöltésen túl (C 1000 Plus, D-drops)különösen, ha sportol a fiatal, már olyan nagy dózisú, elnyújtott felszívódású multivitaminnal is segíthetjük, mint a Super Mega 50. Az Omega 3 concentrate vagy Chewable Omega 3szintén nélkülözhetetlen minden tanulónak, vizsgára készülőnek. Ez a korosztály sokszor fordul meg gyors éttermekben, ezért a bélflóra egyensúlya könnyen felborulhat.Akár mindennapos fogyasztásra, de különösen utazások előtt, betegségek után, de a stresszből eredő emésztési problémák esetén is kiváló segítséget nyújhat a Probio Balance vagy kúraszerűen az Ac-Zymes Plus probiotikus készítmény.

Plusz egy tipp  minden korosztály számára:

Az OrganiCare Rescue Gel Biogyógynövény összetevőinek köszönhetően gyors enyhülést hoz csípések, horzsolások, napégésesetén.

 

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.